NEN lanceert Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen

16 mei 2019

Op 15 mei 2019 vond de tweede ondertekening van de Green Deal zorg plaats. Een dag waarop 32 partijen hebben getekend in het bijzijn van Minister Bruins. Op 10 oktober 2018 tekende ook NEN. Dit jaar was NEN erbij om het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen te lanceren.

Het doel van de Green Deal is gezamenlijk de verduurzaming van de zorgsector te versnellen. Om te kunnen versnellen, moet je verbinden. NEN brengt partijen bij elkaar en maakt verbinding mogelijk.

Platform Duurzaamheid & Medische hulpmiddelen

Het is tijd om kennis en ervaringen te delen, om stappen te zetten en te komen tot daadwerkelijke actie. Dit was de conclusie van de dialoogsessie over medische hulpmiddelen & duurzaamheid van 14 januari jl. Inmiddels is het Platform van start en zijn de eerste actieteams opgericht. Binnenkort volgt hier meer informatie over, inclusief het verslag van de opstartvergadering.

Benieuwd of het Platform ook iets voor u is? Lees hier meer over de achtergrond en hoe u kan deelnemen.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over het Platform Duurzaamheid & medische hulpmiddelen: Saliha Lalout, Projectleider NEN Duurzaamheid Zorg, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl.

Overige nieuwsberichten

Van disposable naar reusable medische hulpmiddelen

3 februari 2022

Binnen het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen is een actieteam gestart om tot een leidraad te komen voor de transitie van disposable naar reusable medische hulpmiddelen. De leden zijn op zoek naar ‘best practices’ en voorbeelden van leveranciers, fabrikanten, inkopers in zorginstellingen en andere stakeholders die bezig zijn met duurzaamheid in de zorg. Belanghebbenden kunnen … Lees meer

Experts duurzame medische hulpmiddelen gevraagd

6 juli 2021

Het Platform Duurzaamheid en Medische Hulpmiddelen is gestart met twee nieuwe onderwerpen: inkoop en de transitie van disposable naar re-useable medische hulpmiddelen. Voor beide onderwerpen is NEN op zoek naar experts op dit gebied. Inkoper, onderzoeker, assortimentscoördinator of anderszins betrokken bij het onderwerp? Praat mee met andere experts in het Platform Duurzaamheid & Medische hulpmiddelen. … Lees meer

Lancering leidraad en website Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen

5 maart 2021

Vandaag vond de lancering plaats van de eerste leidraad en de website van het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen. Met de leidraad is een eerste stap gezet naar duurzame medische hulpmiddelen. De leidraad is een handvat, dat gezien kan worden als gezamenlijk vertrekpunt op weg naar duurzame medische hulpmiddelen. Het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen … Lees meer